Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Vanilla Dough
- 110 g water
- 25 g sugar
-
½
tsp dried instant yeast
lub 5 g fresh yeast, crumbled - 230 g strong white bread flour, plus extra for dusting
- ½ tsp fine sea salt
- 1 tsp baking powder
- 1 vanilla pod, seeds only
- 5 g olive oil, plus extra for greasing
Cocoa Dough
- 120 g water
- 25 g sugar
-
½
tsp dried instant yeast
lub 5 g fresh yeast, crumbled - 240 g strong white bread flour
- ½ tsp fine sea salt
- 1 tsp baking powder
- 1 Tbsp cocoa powder
- 5 g olive oil, plus extra for greasing
Steaming
- 500 g water
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 709 kJ / 169 kcal
- Białko
- 5.5 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 1.7 g
Alternatywne przepisy
Pandan Huat Kuih (Steamed Cupcakes)
1 godz. 5 min
Pork and Mushroom Broth
1 Std. 25 Min
Squid with Ginger and Soy
40min
Blueberry Buns
3h 25min
Chocolate Chip Muffins
1 Std.
Sweet Potato Doughnuts
1 Std.
Hot Dog Rolls
55 min
Bread Rolls with Condensed Milk
1 Std. 15 Min
Mini Carrot Cakes
50min
Red Grape and Olive Oil Cake
1h 40min
Avocado Cupcakes with Lime Drizzle
40min
Kek Sarang Semut (Honeycomb Cake)
1 Std. 50 Min