![Stir-fried Prawns with Spring Onions Stir-fried Prawns with Spring Onions](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/FF443104-134F-448F-A51A-DB869714AD63/Derivates/e92354da-91a9-4854-b15c-0ac73f0d0ce2.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 spring onions, cut in pieces (4 cm)
- 10 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
-
10
g vegetable oil
lub sunflower oil - 300 g raw prawns, peeled, trimmed (see tip)
- 1 Tbsp rice wine
- 1 fresh red chilli, thinly sliced (opcjonalnie)
- 1 tsp fine sea salt
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 841 kJ / 231 kcal
- Białko
- 33 g
- Węglowodany
- 2 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 0.1 g
Alternatywne przepisy
Stir fried broccoli with carrot
15 min
Stir-fried Clams
35 min
Prawns and Cuttlefish with Celery
30 min
Squid with Ginger and Soy
40 min
Stir-fried Vegetables
10 Min
Chinese Style Stir-Fried Vegetables
30 min
Braised Pork and Egg with Rice
45 min
Stir-fried vegetables
10 Min
Braised Chicken Wings With Mushrooms
1 godz.
Braised Chicken with Mushroom
1 godz. 30 min
Fast and easy stir fried mee hoon
20 min
Egg Fried Rice
35 min