![Chapatis Chapatis](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/A918D127-A941-4270-939F-F6A52D39BE38/Derivates/62390dae-6942-4893-8251-a9bb4334533f.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 140 g water
- 25 g olive oil
- 250 g chapati (atta) flour, plus extra for dusting
- ½ tsp salt
- 3 tbsp water
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 487 kJ / 116 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sambhar (Vegetable Dhall)
50min
Fresh coconut chutney
10 min
Nadan Mutta (Egg Curry)
50min
Dosa (Indian Rice and Lentil Crepes)
16h
Chai Masala (Masala Tea)
15 Min
Masala Chai
15 Min
Puri
35 Min
Chapatis
1 godz. 30 min
Thosai (Rice and Lentil Pancakes)
9 Std. 10 Min
Tarka Dal
9 godz. 5 min
Vegetable Sambar
35 Min
Rasam
20 Min