Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g farinha tipo 65, mais q.b. p/ polvilhar
- 250 g farinha integral
- 1 ½ c. chá de sal marinho
- 1 ½ c. chá de bicarbonato de sódio
- 450 g leitelho (buttermilk - ver dica)
- Wartości odżywcze
- na 1 fatia
- Kalorie
- 521 kJ / 124.5 kcal
- Białko
- 4.4 g
- Węglowodany
- 24.6 g
- Tłuszcz
- 0.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.2 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 348.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pão doce de pequeno-almoço
1h 30min
Pão de mistura simples
3h 40min
Pão alemão
2h
Pães de centeio
12h
Pão da terra
1h 35 min
Pão com sementes e aveia
5h 30min
Pãezinhos macios de leite
1h 45min
Pão de iogurte
50min
Brioche de abóbora
2h
Pão tibetano “Balep korkun”
1h 30min
Pão rápido
1h
Pão alentejano
3h 20min