Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Queijo quark
- 2000 g leite gordo
- 150 g sumo de limão (3 unid. aprox.)
- 1 c. chá de sal
Pão de soro
- Farinha q.b. p/ polvilhar
- 300 g farinha tipo 55
- 220 g farinha integral
- 50 g farinha de centeio
- 20 g açúcar amarelo
- 30 g manteiga à temperatura ambiente
- 1 ovo
- 1 c. chá de bicarbonato de sódio
- 1 c. chá de sal
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 360 kJ / 89 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Iogurte natural
12 Std.
Queijo quark com dica para queijo-creme
15h 20min
Bebida de amêndoa
8 Std. 30 Min
Queijo fresco
48 Std.
Iogurte tipo skyr
12 Std.
Queijo
50 min
Iogurte grego natural
14 Std. 10 Min
Bebida de aveia
5 min
Queijo fresco e requeijão
48 Std.
Iogurte grego
24 Std.
Queijo fresco e pão de cereais
48 Std.
Queijo fresco TM6
15h 20min