![Buchteln with vanilla custard (Sweet Austrian rolls) Buchteln with vanilla custard (Sweet Austrian rolls)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/d01b12fdd65d3894c607a04921a726b3/Derivates/f2c20d43125a8b9456353e9cd70de0c797f6f531.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Buchteln
- 220 g milk
- 2 tsp dried instant yeast
- 30 g caster sugar
- 2 tsp natural vanilla extract
- 180 g unsalted butter, softened, cut into pieces
- 330 g baker's flour, plus extra to dust
- 2 egg yolks
- 1 pinch sea salt
- 1 lemon, zest only, no white pith
- oil, to grease
- 12 tbsp jam (approx. 200 g - see Tips)
Vanilla custard
- 250 g milk
- 250 g pouring (whipping) cream
- 4 egg yolks
- 1 - 2 tbsp rum, to taste
- 1 tsp vanilla bean paste
- 20 g cornflour
- 50 g caster sugar
- icing sugar, to dust
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 1859.1 kJ / 444.3 kcal
- Białko
- 7.5 g
- Węglowodany
- 49.5 g
- Tłuszcz
- 23.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.1 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 50.1 mg
Alternatywne przepisy
Milo® mousse
1h 5min
Easy marshmallows
4 Std. 25 Min
Mini chocolate cakes
50min
Caramel and macadamia cheesecake (Brett McGregor)
7 Std. 10 Min
Mini carrot and almond cakes
1h 25min
Ossobuco with orange and fennel salad
2hod. 45min
Caramel peach brioche
2 Std. 15 Min
Dani Valent's Basque cheesecake
2u. 10min
Honey ice cream
17h 45min
Fruit Cake
4 Std. 10 Min
Everyday loaf baked in a cast iron pot
1小时 45 分钟
Yiayia's Pastitsio
1hod. 40min