Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cupcakes
- 250 g unsalted butter, cut into pieces and softened
- 250 g water
- 50 g Dutch cocoa powder
- 150 g buttermilk
- 2 eggs
- 1 tsp natural vanilla extract
- 300 g plain flour
- 1 pinch salt
- 300 g white sugar
- 1 tsp bicarbonate of soda
Buttercream icing
- 250 g icing sugar (see Tips)
- 120 g unsalted butter, cut into pieces and softened
- 2 tsp boiling water
- ½ tsp natural vanilla extract
- natural food colouring of choice (e.g. green, grey)
- lollies of choice, for decorating (e.g, licorice, candy eyes, bullets, jubes, marshmallows, etc.)
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 1170.3 kJ / 278.6 kcal
- Białko
- 2.8 g
- Węglowodany
- 36.4 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Tłuszcz nasycony
- 9 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 73.8 mg
Alternatywne przepisy
Glacé icing
5 min
Chocolate chip cookies
50min
Chocolate chip muffins
40min
American-style pancakes
40min
Robot cake
2 godz.
Vanilla honey cupcakes
1h 20min
Chocolate cupcakes with vanilla coconut icing
29h 10min
Ice cream cone cupcakes
55 min
Chocolate cupcakes
1h 20min
Basic chocolate cupcakes
40min
Basic vanilla cake
55 min
Basic vanilla cupcakes
35min