![Carrot kimchi Carrot kimchi](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/914efca8-b01f-4029-8a4e-7071f53ceea0/Derivates/08dfe995-9d26-400e-99c0-379d98fe5aae.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g Chinese cabbage (wombok), cut into halves lengthways, then cut into thirds
- 2500 g water
- 150 g sea salt
- 300 g carrots, cut into pieces (3 cm)
- 25 g raisins
- 1 garlic clove, cut into slices
- 5 spring onions/shallots, trimmed and cut into thirds
- 2 cm piece fresh ginger, cut into slices
- 30 g brown sugar
- 1 nori sheet, torn into pieces
- 50 g warm water
- Wartości odżywcze
- na 1000 g
- Kalorie
- 1738.5 kJ / 415.5 kcal
- Białko
- 12.9 g
- Węglowodany
- 97.7 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.1 g
- Błonnik
- 16.6 g
- Sód
- 58797.4 mg
Alternatywne przepisy
Gwinganna nut and seed bread
3h 25 min
Asian master stock
1 Std. 45 Min
Apricot tahini bliss balls
15 Min
Gwinganna mushroom pâté
20 Min
Bulghur and lentil soup
1 Std.
Yu Sheng Prosperity salad (Thermomix® Cutter, TM6)
30 Min
Vegetable pizza (Thermomix® Cutter)
1h 40min
Gwinganna pumpkin and seed porridge
25h 20min
Slow cooked chickpeas (TM6)
26h 5min
Banana bread with chai crème fraîche
1h 35 phút
Pumpkin tahini smash
40 Min
Pumpkin and ginger soup
35 min