Urządzenia i Akcesoria
Spicy chips on a stick (Thermomix® Spiralizer)
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 10 min
4 pieces
Składniki
-
ground cayenne pepper¼ - ¾ tsp
-
cumin seeds¼ - ½ tsp
-
granulated garlic1 ¼ tsp
-
fried shallots1 ¼ tsp
-
black peppercorns¼ tsp
-
sea salt2 tsp
-
sweet paprika1 ¼ tsp
-
smoked paprika1 ¼ tsp
-
raw sugar½ tsp
-
potato oblong, 4-5 cm to fit through feeder tube (see Tip)4
-
vegetable oil to deep fry500 g
-
sauce of choice to serve
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 piece
Sód
955.9 mg
Białko
4.9 g
Kalorie
1201.6 kJ /
287.2 kcal
Tłuszcz
13 g
Błonnik
5.6 g
Tłuszcz nasycony
1.8 g
Węglowodany
40.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Boiled Eggs
20 min
Toad in the hole
25 godz. 25 min
Boiled pasta
20 min
"Marry me" chicken pasta
35 min
Curly fries with garlic sauce (Thermomix® Spiralizer, TM5)
45 min
Traditional fried rice (Nasi Goreng Tek-Tek)
20 min
All in one bowl bolognese
40 min
DIY pizza pockets
1 godz. 50 min
Vegemite® and cheese scrolls
1 godz. 35 min
Mini bacon and vegetable frittatas
35 min
Thermomumma white sandwich bread loaf
3 godz. 30 min
Macaroni carbonara
30 min