生煎包

生煎包

4.3 6 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
20 塊

Składniki

肉餡
  • 豬粗絞肉
    400 克
  • 1 茶匙
  • 15 克
  • 白胡椒粉
    ½ 茶匙
  • 黑麻油
    1 茶匙
  • 醬油
    15 克
  • 50 克
包子麵糰
  • 250 克
  • 15 克
  • 乾酵母粉
    1 茶匙
  • 中筋麵粉 多備一點灑粉用
    500 克
  • ½ 茶匙
  • 5 克
煎包
  • 1 大匙
  • 100 克
  • 黑芝麻
    1 茶匙
  • 切蔥花
    15 克

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 塊

Sód 124 mg
Białko 6.8 g
Kalorie 640.4 kJ / 153.2 kcal
Tłuszcz 4.6 g
Błonnik 0.6 g
Tłuszcz nasycony 12.4 g
Węglowodany 20.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...