Erbsen-Brokkolisuppe mit Feta und Minze

Erbsen-Brokkolisuppe mit Feta und Minze

4.3 337 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
4 Portionen

Składniki

  • Zwiebeln halbiert
    60 g
  • Knoblauchzehen
    1 - 2
  • Olivenöl
    2 EL
  • Brokkoliröschen
    350 g
  • Erbsen, tiefgekühlt
    350 g
  • Wasser
    700 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    2 TL
  • Salz
    3 TL
  • Pfeffer, frisch gemahlen etwas mehr zum Würzen
    1 - 2 TL
  • Muskat, gemahlen
    1 Msp.
  • Schlagobers, 36% Fett
    200 g
  • Feta zerbröselt
    80 g
  • Minzeblättchen, frisch abgezupft
    20 g

Wartości odżywcze na 1 Portionen

Kalorie 361 kcal / 1514 kJ
Białko 14 g
Tłuszcz 26.4 g
Węglowodany 17 g
Błonnik 8.1 g
Tłuszcz nasycony 12.3 g
Sód 1156 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...