Erdäpfel-Lauch-Suppe mit Brotchips

Erdäpfel-Lauch-Suppe mit Brotchips

4.6 341 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 40 min
6 Portionen

Składniki

  • Erdäpfel, mehlig geschält, in Stücken (3 cm)
    350 g
  • Knollensellerie geschält, in Stücken (3 cm)
    100 g
  • Zwiebeln halbiert
    60 g
  • Lauch in Stücken (3 cm)
    200 g
  • Butterschmalz etwas mehr zum Braten
    25 g
  • Wasser
    800 g
  • Salz
    1 TL
  • Pfeffer, frisch gemahlen
    ½ TL
  • Muskat, gemahlen
    ¼ TL
  • Kümmel, gemahlen
    ¼ TL
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    2 TL
    1 Gemüsesuppenwürfel (für 0,5 l)
  • Lorbeerblatt, getrocknet
    1
  • Schwarzbrot
    80 - 100 g
  • Sauerrahm
    150 g
  • Kresse (opcjonalnie) zum Garnieren

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 207 kcal / 867 kJ
Białko 4 g
Tłuszcz 10 g
Węglowodany 27 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 6 g
Sód 654 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...