Galette med kylling

Galette med kylling

5.0 1 rating
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 55 min
6 porsjoner

Składniki

Deig
  • smør delt i biter (1-2 cm) og frosset
    200 g
  • hvetemel pluss ekstra til dryssing
    200 g
  • vann, avkjølt
    90 g
  • salt
    ½ ts
Karamelliserte løk
  • hvitløksfedd
    1
  • smør
    20 g
  • bacon, i skiver delt i strimler (2 cm)
    110 g
  • løk, gul delt i fire
    250 g
  • mørkt brunt sukker
    1 ss
  • balsamico
    1 ss
  • salt
    ½ ts
Kyllingfyll
  • vann
    600 g
  • kylling indrefilet
    500 g
  • søtpotet delt i terninger (2 cm)
    220 g
  • timian, fersk pluss ekstra til dryssing
    3 kvister
  • salt
    1 - 2 klyper
  • malt svart pepper
    1 - 2 klyper
  • brun sopp, fersk delt i biter
    150 g
  • smør
    40 g
  • hvetemel
    30 g
  • kyllingbuljongpaste
    1 ts
  • kremfløte, 35 % fett
    50 g
  • melk til å pensle

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porsjon

Sód 1275.4 mg
Białko 29.8 g
Kalorie 3442.3 kJ / 819.5 kcal
Tłuszcz 51.3 g
Błonnik 7.5 g
Tłuszcz nasycony 28.3 g
Węglowodany 57.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie