Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 130 g de beurre mou, et un peu pour le moule
- 340 g de bananes, coupées en morceaux (environ 4 bananes)
- 140 g de sucre en poudre
- 2 gros œufs (63-73 g)
- 225 g de farine de blé
- 2 c. à café de levure chimique
- 1 pincée de sel
- 1 c. à café de bicarbonate de sodium
- 100 g de lait ribot
-
2
c. à café d'extrait naturel de vanille
lub 2 c. à café de sucre vanillé maison
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1019 kJ / 243 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 1.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Porridge à la vanille et marrons glacés
1sa 30 dk
Banana bread
55min
Banana bread à la cannelle
1 godz. 5 min
Carrot cake
1sa 30 dk
Cake à la banane et noix de macadamia
1h 10 min
Cake moelleux coco-banane
1 godz. 5 min
Gâteaux banane-noisette
55min
Cinnamon rolls
3 godz. 20 min
Pancake à la banane
40 min
Banana bread aux cacahuètes et aux noix
55min
Banana pancakes
50 min
Banana bread aux pépites de chocolat
1h 10 min