Banana bread à la cannelle

Banana bread à la cannelle

4.7 79 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
6 portions

Składniki

  • 60 g de beurre demi-sel en morceaux et un peu pour le moule
  • 180 g de sucre en poudre
  • 4 bananes
  • 1 œuf
  • 120 g de lait
  • 1 c. à soupe de jus de citron jaune fraîchement pressé
  • 180 g de farine de blé
  • 1 c. à café de levure chimique
  • 1 c. à café rase de bicarbonate de sodium
  • ½ c. à café de cannelle en poudre
  • 50 g de noix de pécan
  • 1 pincée de sel

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 436 kcal / 1828 kJ
Białko 8 g
Tłuszcz 16 g
Węglowodany 64 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...