Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g de beurre, coupé en dés, et 10 g pour le moule
- 150 g de sucre en poudre
- 2 œufs
- 200 g de lait de coco
- 200 g de farine de blé
- 50 g de noix de coco râpée
- 2 c. à café de levure chimique (1 sachet)
- 1 pincée de sel
- 2 bananes, coupées en deux dans le sens de la longueur
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1579 kJ / 379 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 45 g
- Tłuszcz
- 19 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cake à la banane et noix de macadamia
1h 10min
Gâteau banane-coco
1h 10min
Moelleux patate douce, vanille et coco
1 Std. 15 Min
Banana bread
1 Std. 50 Min
Banana bread
55min
Gâteau cubain au rhum et à la banane
1h
Cake à la banane et au chocolat blanc
55min
Gâteaux banane-noisette
55min
Banana bread aux cacahuètes et aux noix
55min
Muffins gourmands aux myrtilles
35min
Banana bread aux pépites de chocolat
1h 10min
Gâteau noix de pécan-sirop d’érable
1h