Sauce hollandaise

3.9 7 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 15 min
500 g

Składniki

  • 50 - 85 g de jus de citron, fraîchement pressé
  • 200 - 335 g de beurre en morceaux
  • 3 - 5 jaunes d'œufs
  • ¾ - 1 ¼ c. à café de sel
  • 2 ½ - 3 ½ pincées de poivre moulu

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 500 g

Kalorie 2839 kcal / 11702 kJ
Białko 19 g
Tłuszcz 301 g
Węglowodany 11 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 193 g
Sód 5013 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...