Ragoût de calamars, chorizo et haricots blancs

Ragoût de calamars, chorizo et haricots blancs

4.4 5 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 5 godz. 30 min
4 portions

Składniki

  • 20 g d'huile d'olive
  • 200 g d'oignons coupés en quatre
  • 650 g de calamars en morceaux
  • 60 - 80 g de chorizo en cubes (1 cm)
  • 150 g de carottes en cubes (1 cm)
  • 400 g de tomates concassées en conserve
  • 350 g de fumet de poisson (voir conseil)
  • ½ c. à café de sel
  • ¼ c. à café de poivre moulu
  • ½ piment rouge frais épépiné et émincé
  • ½ - 1 c. à café de poudre de paprika
  • 1 feuille de laurier déshydratée
  • 400 g d'haricots blancs en boîte égouttés
  • des feuilles de coriandre fraîches pour la finition

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 475 kcal / 1990 kJ
Białko 44 g
Tłuszcz 21 g
Węglowodany 25 g
Błonnik 6.9 g
Tłuszcz nasycony 5 g
Sód 1104 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...