Urządzenia i Akcesoria
Egg Tarts
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 50 min
24 pieces
Składniki
Pastry
-
icing sugar60 g
-
unsalted butter cold, cut in cubes (1 cm)200 g
-
plain flour plus extra for dusting370 g
-
egg1
-
salt1 pinch
-
vanilla extract1 tsp
Filling
-
icing sugar120 g
-
water350 g
-
evaporated milk100 g
-
eggs A-sized5
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 piece
Białko
3 g
Kalorie
745 kJ /
178 kcal
Tłuszcz
9 g
Błonnik
0 g
Węglowodany
20 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Shallot Oil
25min
Kaya Kok (Kaya Puffs)
1h 10min
Quick Steamed Buns (Mantao)
1h
Dou sha (red bean paste)
49h 10min
Mantou buns
1h 30min
Golden Pillow (Big Bun With Nyonya Curry Chicken Filling)
2h 45min
Hokkaido Milk Loaf
4h 20min
Chicken porridge with century egg
30min
Homemade Pandan Kaya
55min
Japanese Cheese Tarts
1h 55min
Butter Cake
1h
Killer Toast
2h