青醬雞肉

青醬雞肉

Brak ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
8 人份

Składniki

  • 南瓜籽
    100 克
  • 無鹽烤花生
    60 克
  • 美生菜 切塊
    80 克
  • 新鮮菠菜葉 切碎
    100 - 150 克
  • 僅取蔥綠
    1 枝
  • 新鮮香菜 僅取葉
    1 枝
  • 新鮮巴西利 僅取葉
    1 枝
  • 小辣椒
    1 根
    1 根 墨西哥辣椒(jalapeño)
  • 孜然粉
    1 小撮
  • 依個人口味調整
    2 大匙
  • 紙殼綠皮蕃茄 (green tomatillo),切半
    400 克
    400 克 綠蕃茄, ,切方塊
  • 蒜頭
    2 粒
  • 天然油(蔬菜油)
    20 克
  • 洋蔥
    100 克
  • 去皮帶骨雞腿 (詳見要訣)
    8 隻
  • 280 - 400 克

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 人份

Białko 27 g
Kalorie 1130 kJ / 269 kcal
Tłuszcz 16 g
Błonnik 4 g
Węglowodany 7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...