
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 - 250 g Zwiebeln halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 20 g Olivenöl
- 500 g Pastinaken geschält, in Stücken
- 1 TL Kurkuma, gemahlen
- 1 TL Kreuzkümmel, gemahlen
- ½ TL Salz
- 2 Prisen Pfeffer
- 800 g Wasser
-
1
Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
lub 1 geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht -
150
g Crème fraîche
lub 150 g Sahne
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 175 kcal / 730 kJ
- Białko
- 2 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Węglowodany
- 14 g
- Błonnik
- 2.4 g
Alternatywne przepisy
Staudensellerie-Birnen-Schaumsuppe
50 min
Chicorée-Apfelsuppe mit Sesam-Räuchertofu
35 min
Pastinaken-Porreesuppe mit Walnusscroûtons
50 min
Fenchel-Maroni Suppe
35 min
Apfel-Sellerie-Suppe
40 min
Sellerie-Kartoffel-Suppe mit Kräuterklößchen
1 godz.
Pastinaken-Karottensuppe mit Schwarzbrot Croûtons
25 min
Fenchelrahmsuppe mit Stremellachs
35 min
Kartoffel-Sellerie-Suppe mit Garnelen
45 min
Apfel-Sellerie-Cremesuppe
40 min
Selleriecremesuppe mit Chilibutter
30 min
Möhren-Pastinaken-Cremesuppe mit Tahin
30 min