Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Kürbiskernpesto
- 30 g Kürbiskerne
- 1 Bund frische Petersilie, Blättchen abgezupft
- 60 g Kürbiskernöl
- 30 g Olivenöl
- ½ TL Salz
- 1 TL Zitronensaft, frisch gepresst
Erbsensuppe
- 60 g Zwiebeln, halbiert
- 20 g Olivenöl
- 700 g grüne Erbsen, tiefgekühlt
- 600 g Wasser
- 1 TL Salz
- 1 TL Zucker
- 4 Prisen weißer Pfeffer, gemahlen
-
2 - 3
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht, nach Geschmack
lub 1 - 1 ½ Gemüsesuppenwürfel (für je 0,5 l)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1882 kJ / 449 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 32 g
- Błonnik
- 10.9 g
Alternatywne przepisy
Erbsen-Cremesuppe
40min
Erbsencremesuppe
30 min
Erbsencremesuppe
25 min
Erbsen-Minz-Suppe
30 min
Möhrencremesuppe mit geröstetem Pumpernickel
50min
Rahmsuppe von grünen Erbsen mit Serranochips
30 min
Pastinaken-Karottensuppe mit Schwarzbrot Croûtons
25 min
Zweierlei Erbsensuppe
50min
Pastinaken-Cremesuppe
45 min
Süßkartoffel-Möhren-Suppe
50min
Süßkartoffelsuppe
30 min
Winterliche Karottensuppe mit gebackenem Wachtelei
55 min