Wersje kompatybilne
Pizza con pesto di pistacchio, stracciatella e mortadella
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 120 g di acqua
- 2 g di lievito di birra fresco
- ½ cucchiaino di zucchero
- olio extravergine di oliva q.b.
- 200 g di farina manitoba
- 5 g di sale
Pesto di pistacchi
- 10 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 45 g di pistacchi salati sgusciati
- ½ spicchio di aglio (opcjonalnie)
- 5 g di basilico fresco, le foglie lavate
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 1 pizzico di sale
Terminare la preparazione
- 80 g di stracciatella
- 60 g di mortadella a fette
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 2200.8 kJ / 526 kcal
- Białko
- 19.5 g
- Węglowodany
- 44.3 g
- Tłuszcz
- 30.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.8 g
- Błonnik
- 3.8 g
- Sód
- 384.3 mg
Alternatywne przepisy
Calamarata con crema di peperoni
30min
Focaccia primavera
3h
Pizza 'nduja e caciocavallo
9 godz.
Pizza con crema di zucca, scamorza affumicata e pancetta
3h 50min
Pizza con polpette in salsa piccante, scamorza e peperoni
3h 50min
Pizza con pesto di pistacchio, stracciatella e mortadella TM6
4h
Focaccia barese
2h 55min
Pizza con patate, funghi porcini e salsiccia
3h 50min
Pizza barese ai pomodorini
2h
Pizza con salame piccante TM6
3h 30 min.
Focaccia barese TM6
4h
Pizza napoletana
9 godz.