Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta frolla
- 100 g di zucchero
- 200 g di burro a pezzi + q.b.
- 370 g farina tipo 00
- 1 uovo
- 1 pizzico di sale
-
1 ½
cucchiaino di zucchero vanigliato
lub 1 cucchiaino di estratto di vaniglia naturale
Crema di pistacchi
- 80 g di zucchero
- 100 g di pistacchi al naturale sgusciati e spellati
- 100 g di panna (min. 30% di grassi)
- 100 g di cioccolato bianco a pezzi (2 cm circa)
- 70 g di burro a pezzi (1 cm circa)
- zucchero a velo, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 2303 kJ / 550.4 kcal
- Białko
- 7.8 g
- Węglowodany
- 54.7 g
- Tłuszcz
- 34.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 17.5 g
- Błonnik
- 1.9 g
- Sód
- 103.1 mg
Alternatywne przepisy
Sformatini di patate con cuore filante
40 min
Pesto di pistacchi e speck
20 min
New York cheesecake in vasetto (Bimby Friend)
2 godz. 40 min
Involtini di pesce spada all'arancia
45 min
Strüdel pere e cioccolato
1 godz. 40 min
Cestini cheesecake alle fragole
2h 20min
Semifreddo alle noci
6 Std. 30 Min
Lasagnette al nero con ragù di polpo
1h 20 min
Tagliolini con gamberoni e ricotta all'arancia
1 Std.
Cheesecake al Prosecco
5 Std.
Tortino con il cuore morbido al lampone
3 Std. 30 Min
Lasagne funghi e salsiccia
1 godz. 40 min