Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g Rosinen
- 50 g Rum
- 250 g Butter, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 50 g Zitronat
- 280 g Mehl
- 5 Eier
- 250 g Zucker
- 1 Pck. Backpulver
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1136 kJ / 286 kcal
- Białko
- 3.7 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 26.8 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Grieß-Gugelhupf mit Orangenglasur
1h 30 min
Früchtekuchen
3h 10min
Hefe-Früchte-Gugelhupf
2h 30min
Rosinenstuten
3 Std.
Quarkstuten
1 Std. 20 Min
Getränkter Mandelkuchen
2h
Rührkuchen mit Obst
1 godz.
Aprikosenkuchen
1 Std. 10 Min
Zwetschgen-Blechkuchen mit Hefe
1 Std. 25 Min
Obstkuchen mit Quark-Öl-Teig
50 min
Pflaumen-Sandkuchen
1h 40min
Badische Apfeltorte
1h 40min