Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g Rosinen
- 50 g Rum
- 250 g Butter, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 50 g Zitronat
- 280 g Mehl
- 5 Eier
- 250 g Zucker
- 1 Pck. Backpulver
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1136 kJ / 286 kcal
- Białko
- 3.7 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 26.8 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kaninchen-Terrine
1sa 10 dk
Quitten-Tarte
50 min
Hefe-Früchte-Gugelhupf
2h 30min
Gugelhupf mit Pflaumenmus
2h 30min
Zwetschgen-Blechkuchen mit Hefe
1h 25min
Omas Teestollen
1h 40min
Obstkuchen mit Quark-Öl-Teig
50 min
Badische Apfeltorte
1h 40min
Hefe-Gugelhupf
7h
Kirsch-Orangen-Kuchen
1 Std. 15 Min
Früchtekuchen
3h 10min
Rosinenstuten
3h