和风蒸鲑鱼
TM6 TM5 TM31

和风蒸鲑鱼

5.0 ( 11 ocen )

Składniki

  • 3 汤匙 味醂
  • 2 汤匙 日式酱油
  • ¼ 茶匙 鲣鱼粉 如:烹大师调味粉
  • 10 克 姜 切成姜丝
  • 2 根 芹菜 取梗,切段
  • 2 根 葱 切丝
  • 2 朵 干香菇 泡软切丝
  • 30 克 洋葱 切丝
  • 6 颗 樱桃番茄 切半
  • 2 片 去皮鲑鱼鱼排 (每片约200克,厚度约2厘米)
  • 700 克 水 蒸煮用

Wartości odżywcze
na 1 人份
Kalorie
282 kcal / 1180 kJ
Białko
23 g
Tłuszcz
19 g
Węglowodany
4 g
Błonnik
0.8 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy