和风蒸鲑鱼

和风蒸鲑鱼

5.0 12 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
6 人份

Składniki

  • 味醂
    3 汤匙
  • 日式酱油
    2 汤匙
  • 鲣鱼粉 如:烹大师调味粉
    ¼ 茶匙
  • 切成姜丝
    10 克
  • 芹菜 取梗,切段
    2 根
  • 切丝
    2 根
  • 干香菇 泡软切丝
    2 朵
  • 洋葱 切丝
    30 克
  • 樱桃番茄 切半
    6 颗
  • 去皮鲑鱼鱼排 (每片约200克,厚度约2厘米)
    2 片
  • 蒸煮用
    700 克

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 人份

Białko 23 g
Kalorie 1180 kJ / 282 kcal
Tłuszcz 19 g
Błonnik 0.8 g
Węglowodany 4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...