Urządzenia i Akcesoria
希腊风鸡肉甜椒串
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
6 人份
Składniki
腌料汁
-
嫩姜 去皮,切薄片20 克
-
蒜头2 瓣
-
酱油100 克
-
蜂蜜50 克
-
芝麻油 (5-10克),根据个人口味调整1 - 2 茶匙
-
25 克 港式海鲜酱烧烤酱25 克
-
现磨黑胡椒粉1 小撮
鸡肉和米饭
-
去皮鸡胸肉排 切小块(2-3 厘米)800 克
-
甜椒 (大约2个甜椒),切块(2-3厘米)400 克
-
1 块 蔬菜高汤块蔬菜高汤酱1 茶匙
-
盐½ 茶匙
-
长米300 克
-
水1000 克
-
玉米淀粉 (20克)2 汤匙
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 人份
Białko
38 g
Kalorie
1708 kJ /
408 kcal
Tłuszcz
3 g
Błonnik
3.1 g
Węglowodany
55 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
蒸滋味,轻松享
72 Przepisy
Chiny
Chiny