荔湾艇仔粥

荔湾艇仔粥

4.2 6 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 人份

Składniki

  • 1400 克
  • 洗淨
    150 克
  • 干贝 泡发,拍碎
    3 粒
  • 白胡椒粉
    ½ 茶匙
  • 2 茶匙
  • 麻油
    1 汤匙
  • 炸猪皮 泡发,切条
    50 克
  • 新鲜鱿鱼须 切段(5厘米)
    85 克
  • 切丝
    5 克
  • 鱼排 切片 或任何白鱼片(厚约3毫米),洗净
    120 克
  • 切成葱花
    15 克
  • 熟花生
    50 克
  • 油条 切小块
    ½ 条

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 人份

Białko 23 g
Kalorie 1380 kJ / 330 kcal
Tłuszcz 16 g
Błonnik 1.5 g
Węglowodany 23 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...