星洲炒米粉

星洲炒米粉

2.1 14 rating
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 50 min
4 人份

Składniki

  • 1 汤匙
  • 切丝
    10 克
  • 洋葱 切丝
    40 克
  • 红咖喱酱
    2 汤匙
  • 姜黄粉
    1 茶匙
  • 鱼露
    2 汤匙
  • 2 茶匙
  • 鸡高汤
    300 克
  • ½ 茶匙
  • 打成蛋液
    2 颗
  • 甜椒 切丝
    80 克
  • 青椒 切丝
    20 克
  • 新鲜黄豆芽 洗净去根部
    80 克
  • 米粉 洗净,剪成2段
    200 克
  • 叉烧肉 切条
    50 克
  • 虾仁 洗净,去肠泥
    8 - 10 个
  • 新鲜辣椒 去籽切丝
    1 根

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 人份

Białko 19.935 g
Kalorie 2240 kJ / 535 kcal
Tłuszcz 17.306 g
Błonnik 5.773 g
Węglowodany 76.21 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...