Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 Blättchen Basilikum, frisch
- 1 - 2 Prisen Oregano, getrocknet
- 40 g natives Olivenöl extra
- 700 g Wasser
- 180 g Fisolen, frisch, geputzt, halbiert
- ½ TL Salz
- 150 g Quinoa, weiß, gewaschen
- 100 g Paradeiser, in Stücken (ca. 2 cm)
- 50 g Oliven, schwarz, entkernt, in Scheiben
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1108 kJ / 265 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 713 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Karibisches Karfiol-Curry mit Süßkartoffeln
40 min
Kürbis-Linsen-Gemüse mit Apfel
30 Min
Erdäpfel-Spinat-Auflauf mit Paradeissauce
35 min
Kichererbsen-Gemüse-Curry mit RUPP Gouda
45 min
Kürbisgulasch
45 min
Quinoa Taboulé
40 min
Warmer Grünkohlsalat mit Bohnen, Nüssen und Gojibeeren
40 min
Gewürzhirse mit Gemüse und Spiegeleiern
50 min
Vollkornreissalat mit Kurkumadressing
1 Std. 5 Min
Kichererbsensalat mit Kräuterdressing
20 Min
Bunter Hirsesalat
45 min
Rote Rüben-Gulasch mit Dill-Erdäpfel
1h 30 min