Pilzragout mit Fisolen

Pilzragout mit Fisolen

4.7 180 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
4 Portionen

Składniki

  • Zwiebeln halbiert
    80 - 100 g
  • Karotten in Stücken
    200 g
  • Paprika, gemischt (rot, gelb), in Stücken
    400 g
  • Knoblauchzehen halbiert
    2
  • Mandeldrink
    100 g
  • Shiitakepilze, frisch (siehe Tipp), halbiert
    500 - 550 g
    500 - 550 g Champignons, frisch, halbiert
  • Olivenöl
    50 g
  • Rosmarin, getrocknet
    1 TL
  • Thymian, getrocknet
    2 TL
  • Salz
    2 ¼ - 2 ½ TL
  • Paprikapulver, edelsüß
    2 TL
  • Pfeffer, frisch gemahlen
    1 TL
  • Fisolen, frisch
    300 g
  • Erdäpfel, festkochend geschält, in Stücken (2 cm)
    300 g
  • gemischte frische Kräuter (Petersilie, Oregano, Thymian, Dille), Blättchen abgezupft
    6 - 7 Stängel

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 264 kcal / 1108 kJ
Białko 10 g
Tłuszcz 13 g
Węglowodany 27 g
Błonnik 13 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...