Keftedes (řecké masové karbanátky)

Keftedes (řecké masové karbanátky)

4.4 8 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
8 porcí

Składniki

  • 140 gramů cibule na čtvrtiny
  • 700 gramů brambor na šestiny
  • 3 vejce
  • 2 polévkové lžíce olivového oleje
  • 1 polévková lžíce octa
  • 25 snítek čerstvé petržele pouze lístky
  • 1 čajová lžička soli
  • 1 špetka mletého černého pepře
  • 1 čajová lžička sušené máty (opcjonalnie)
  • 50 gramů strouhanky
  • 1000 gramů mletého masa (vepřového, kuřecího nebo míchaného)
  • olej na smažení

Wartości odżywcze na 1 porci

Kalorie 334 kcal / 1396 kJ
Białko 30 g
Tłuszcz 13 g
Węglowodany 21 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji

Możesz także polubić...