Cynamonowe ślimaczki z pomarańczowym curdem i bezą

Cynamonowe ślimaczki z pomarańczowym curdem i bezą

4.2 24 oceny
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 4 godz. 30 min
8 porcji

Składniki

Curd pomarańczowy
  • cukru
    100 g
  • skórki pomarańczowej ekologicznej, bez białych błonek
    4 - 6 kawałków
  • soku pomarańczowego, świeżo wyciśniętego
    50 g
  • masła pokrojonego na kawałki
    60 g
  • żółtko
    1
  • jajko
    1
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    30 g
Ciasto
  • wody
    45 g
  • mleka
    85 g
  • jajko
    1
  • soli
    1 szczypta
  • cukru
    25 g
  • cukru waniliowego, wykonanego w TM
    10 g
    20 g cukru wanilinowego
  • drożdży świeżych pokruszonych (patrz wskazówka)
    5 g
  • mąki pszennej chlebowej typu 750 (patrz wskazówka)
    180 g
  • mąki pszennej typu 400-500
    150 g
  • masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
    45 g
Nadzienie cynamonowe i pieczenie ślimaczków
  • masła miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia tortownicy
    85 g
  • cukru trzcinowego, nierafinowanego
    50 g
  • cynamonu, mielonego
    5 g
  • gorąca woda do wyrastania ciasta
Beza
  • cukru pudru
    140 g
  • białka
    3
  • soli
    1 szczypta

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 603 kcal / 2521 kJ
Białko 9.4 g
Tłuszcz 16.9 g
Węglowodany 103.2 g
Błonnik 1.5 g
Tłuszcz nasycony 8.7 g
Sód 103.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...