Urządzenia i Akcesoria
Precle nadziewane serem, salami i jalapeño
Przygotowanie 55 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
8 sztuk
Składniki
-
300 g sera mozzarella twardego (nie z solanki), pokrojonego na kawałki
-
100 g salami w plastrach
-
40 - 50 g papryczek chili jalapeño, marynowanych pokrojonych na kawałki plus dodatkowa ilość pokrojonych w plastry, do obłożenia precli
-
550 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
320 g wody letniej, plus dodatkowa ilość do gotowania precli (ok. 1,5 l), patrz wskazówka
-
50 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
1 opakowanie suchych drożdży, (7-8 g)25 g drożdży świeżych pokruszonych
-
2 łyżeczki cukru
-
2 łyżeczki soli
-
olej do natłuszczenia papieru do pieczenia
-
45 g sody oczyszczonej
-
1 jajko roztrzepane, do posmarowania precli
-
mak, do posypania precliziarna sezamu, białego do posypania precli
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
926 mg
Białko
21 g
Kalorie
2033 kJ /
486 kcal
Tłuszcz
54 g
Błonnik
2.1 g
Tłuszcz nasycony
10 g
Węglowodany
21 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
NEWSLETTER
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Paluchy z boczkiem i cebulą
1 godz. 20 min
Chlebki naan z cebulą i kminem rzymskim
2 godz.
Minicalzone
2 godz. 5 min
Czosnkowe chlebki naan
30 min
Bajgle z makiem
1 godz. 25 min
Pizza turecka Pide
1 godz. 20 min
Paluchy z serem gruyère i oliwkami (Olivettes)
1 godz. 40 min
Precle
1 godz.
Pita
2 godz. 30 min
Paluchy drożdżowe z czarnuszką i sezamem
1 godz. 40 min
Pizzowe ślimaczki z kurczakiem BBQ
2 godz. 20 min
Chaczapuri adżarskie
1 godz. 45 min