
Urządzenia i Akcesoria
Precle nadziewane serem, salami i jalapeño
Przygotowanie 55 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
8 sztuk
Składniki
-
300 g sera mozzarella twardego (nie z solanki), pokrojonego na kawałki
-
100 g salami w plastrach
-
40 - 50 g papryczek chili jalapeño, marynowanych pokrojonych na kawałki plus dodatkowa ilość pokrojonych w plastry, do obłożenia precli
-
550 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
320 g wody letniej, plus dodatkowa ilość do gotowania precli (ok. 1,5 l), patrz wskazówka
-
50 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
25 g drożdży świeżych pokruszonych
-
2 łyżeczki cukru
-
2 łyżeczki soli
-
olej do natłuszczenia papieru do pieczenia
-
45 g sody oczyszczonej
-
1 jajko roztrzepane, do posmarowania precli
-
ziarna sezamu, białego do posypania precli
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
486 kcal /
2033 kJ
Białko
21 g
Tłuszcz
54 g
Węglowodany
21 g
Błonnik
2.1 g
Tłuszcz nasycony
10 g
Sód
926 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

NEWSLETTER
9 Przepisów
Polska
Polska