
Urządzenia i Akcesoria
Precle nadziewane serem, salami i jalapeño
Przygotowanie 55 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
8 sztuk
Składniki
-
sera mozzarella twardego (nie z solanki), pokrojonego na kawałki300 g
-
salami w plastrach100 g
-
papryczek chili jalapeño, marynowanych pokrojonych na kawałki plus dodatkowa ilość pokrojonych w plastry, do obłożenia precli40 - 50 g
-
mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu550 g
-
wody letniej, plus dodatkowa ilość do gotowania precli (ok. 1,5 l), patrz wskazówka320 g
-
masła miękkiego, pokrojonego na kawałki50 g
-
drożdży świeżych pokruszonych25 g
-
cukru2 łyżeczki
-
soli2 łyżeczki
-
olej do natłuszczenia papieru do pieczenia
-
sody oczyszczonej45 g
-
jajko roztrzepane, do posmarowania precli1
-
ziarna sezamu, białego do posypania precli
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
486 kcal /
2033 kJ
Białko
21 g
Tłuszcz
54 g
Węglowodany
21 g
Błonnik
2.1 g
Tłuszcz nasycony
10 g
Sód
926 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

NEWSLETTER
9 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Wieniec pszenno-orkiszowy z camembertem
1 godz. 50 min
Paluchy z boczkiem i cebulą
1 godz. 20 min
Chlebki naan z cebulą i kminem rzymskim
2 godz.
Placki gozleme ze szpinakiem
1 godz. 15 min
Chinkali z mięsem i kolendrą
1 godz. 40 min
Czosnkowe chlebki naan
30 min
Bajgle z makiem
1 godz. 25 min
Chaczapuri adżarskie
1 godz. 45 min
Pizzowe ślimaczki z kurczakiem BBQ
2 godz. 20 min
Pita
2 godz. 30 min
Bułki do hamburgerów
3 godz.
Pizza „słońce”
1 godz. 45 min