Precle nadziewane serem, salami i jalapeño

Precle nadziewane serem, salami i jalapeño

4.6 298 ocen
Przygotowanie 55 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
8 sztuk

Składniki

  • 300 g sera mozzarella twardego (nie z solanki), pokrojonego na kawałki
  • 100 g salami w plastrach
  • 40 - 50 g papryczek chili jalapeño, marynowanych pokrojonych na kawałki plus dodatkowa ilość pokrojonych w plastry, do obłożenia precli
  • 550 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
  • 320 g wody letniej, plus dodatkowa ilość do gotowania precli (ok. 1,5 l), patrz wskazówka
  • 50 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
  • 25 g drożdży świeżych pokruszonych
    1 opakowanie suchych drożdży, (7-8 g)
  • 2 łyżeczki cukru
  • 2 łyżeczki soli
  • olej do natłuszczenia papieru do pieczenia
  • 45 g sody oczyszczonej
  • 1 jajko roztrzepane, do posmarowania precli
  • ziarna sezamu, białego do posypania precli
    mak, do posypania precli

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 486 kcal / 2033 kJ
Białko 21 g
Tłuszcz 54 g
Węglowodany 21 g
Błonnik 2.1 g
Tłuszcz nasycony 10 g
Sód 926 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...