Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
蛋黃醬
- 200 克 天然油(蔬菜油) (例如葵花油或菜籽油)
- 5 根 山蘿蔔葉 ,(又稱細葉香芹),去根切段
- 50 克 酸黃瓜 ,塊狀
- 1 顆 蛋
- ½ - 1 茶匙 檸檬汁 (opcjonalnie)
- ½ 茶匙 黃芥末 ,中等辣度
- ½ 茶匙 鹽
- ¼ 茶匙 胡椒粉
- 1 小撮 糖
- 100 克 法式酸奶油
牛腰內肉
- 600 克 牛腰內肉
- 20 克 奶油,有鹽或無鹽
- 2 根 新鮮迷迭香
-
30
克 檸檬汁 (約½顆檸檬) (詳見要訣)
lub 1 平茶匙 抗壞血酸 (約½顆檸檬) (詳見要訣) - 水 直到淹沒密封袋(約1400克)
- 油 ,进行品尝
- 800 克 地瓜 ,切薄片(約1公分)
- 少許 鹽 ,依個人口味調整
- 少許 胡椒粉 ,依個人口味調整
- 少許 匈牙利甜紅椒粉 ,依個人口味調整
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 4206 kJ / 1004 kcal
- Białko
- 40 g
- Węglowodany
- 49 g
- Tłuszcz
- 72 g
- Tłuszcz nasycony
- 21 g
- Błonnik
- 6.3 g
- Sód
- 1933 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
蔥雞湯
Pas d’évaluation
燻鮭菲達乳酪比利時鬆餅
Pas d’évaluation
鷹嘴豆鬆餅佐哈里薩茄泥
Pas d’évaluation
烤雞佐法式燉菜
Pas d’évaluation
烤全雞、番紅花飯和蒸蔬菜
Pas d’évaluation
烤豬里肌、馬鈴薯泥和沙拉
Pas d’évaluation
脆烤豬五花和鮮蔬米沙拉
Pas d’évaluation
焗烤肉醬茄子捲
Pas d’évaluation
客家仙草雞湯(使用金屬刀組隔板)
Pas d’évaluation
風乾蕃茄香料醬
Pas d’évaluation
紅酒燉牛肉麵包盅
Pas d’évaluation
神奇寶貝蛋糕球
1h 20min