![Carrot, Miso and Ginger Dressing Carrot, Miso and Ginger Dressing](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/f6191ee9-43f8-46ab-a673-88066cbb54b6/Derivates/426c4697-2f4e-44aa-8fee-1535ddff66d0.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 carrots (large), peeled, sliced (2 in.)
- 2 in. fresh ginger, peeled
- 5 scallions, white parts only, sliced (2 in.)
- 1 garlic clove (opcjonalnie)
- 6 oz grapeseed oil
- 4 oz rice vinegar
- 3 oz miso (opcjonalnie)
- 2 tbsp soy sauce
-
1
pinch sugar
lub ¼ apple, peeled, halved - salt, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 jar
- Kalorie
- 6861.9 kJ / 1640 kcal
- Białko
- 5.6 g
- Węglowodany
- 24.4 g
- Tłuszcz
- 170.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 16.4 g
- Błonnik
- 6.2 g
- Sód
- 1860.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Orange Marinated Olives
10 Min
Thai Dressing
30 Min
Blood Orange Balsamic Vinaigrette
5 Min
Apple Lime Vinaigrette
5 Min
Chinese Chicken Salad Dressing
10 Min
Mustard Balsamic Vinegar Dressing
10 Min
Shaved Brussels Sprouts Salad
20 Min
Lime-Cilantro Vinaigrette
10 Min
Italian Salad Dressing
5 Min
Kale Salad with Carrot and Ginger Dressing
20 Min
Chopped Asian Salad
20 Min
Cantina Salsa
5 Min