![Kids Veggie Empanadas Kids Veggie Empanadas](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/dc187380-1f15-4ebd-b183-da15bde1b285/Derivates/d0e070b8-5655-41d0-ae00-6e8c5f4028a0.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Empanada Filling
- 1 oz extra virgin olive oil
- 8 oz yellow onions, halved
- 1 garlic clove
- ½ tsp salt, to taste
- 3 ½ oz cherry tomatoes, halved
- 3 ½ oz red bell pepper, in pieces
-
2
oz pitted green olives, halved
lub 2 oz pitted black olives, halved - 3 ½ oz carrots, in pieces (1 in.)
- 1 - 2 pinches ground black pepper
Empanada Dough
- 14 oz all-purpose flour, plus extra to dust
- 1 tsp salt
- 4 oz unsalted butter chilled, in pieces
- 1 large egg
- 4 oz cold water, plus extra to seal edges
- 1 tsp vinegar (opcjonalnie)
- egg yolk, whisked, to brush
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 689 kJ / 165 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 164 mg
Alternatywne przepisy
Vegetarian Chili
50 Min
White Bean Soup
2 Std. 45 Min
White Pesto Pasta
40 Min
Breakfast Cereal
5min
BBQ Pulled Jackfruit with Coleslaw
30 Min
Penne Bolognese
40 Min
Kid-Size Pizzas
1 Std. 20 Min
Pineapple and Coconut Squares
45 Min
Kids Chocolate Carrot Muffins
40 Min
Honey Blueberry Cobbler
1 Std. 40 Min
Butternut Squash Ravioli Soup
35 Min
Pancakes and Waffles
40 Min