![Blood Orange Balsamic Vinaigrette Blood Orange Balsamic Vinaigrette](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/19d29aba-4546-4235-83c7-73121ade256e/Derivates/8db7fbe6-16c8-4234-a85a-bcae4aa1825a.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 oz olive oil
- 3 oz shallots, cut into pieces
- 1 garlic clove
- 3 oz blood orange juice (from 1 orange)
- 1 oz balsamic vinegar
- 1 tbsp honey
- ¼ tsp salt
- ⅛ tsp ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 jar
- Kalorie
- 2911 kJ / 695.7 kcal
- Białko
- 3.4 g
- Węglowodany
- 43.2 g
- Tłuszcz
- 56.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.8 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Sód
- 601.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lemony Apple Cider Vinaigrette
5min
Tomatillo Salsa
20 Min
Bourbon Pecan Pie with Cinnamon Roll Crust
4 Std. 35 Min
Apple Cranberry Chutney
1 Std. 5 Min
Texas Chili
1 godz. 10 min
Green Goddess Dressing (Bill Yosses)
20 Min
Lemon Feta Dressing
5min
Chinese Chicken Salad Dressing
10min
Turmeric Dressing
10min
Tuna Tartare
40 Min
Carrot, Miso and Ginger Dressing
5min
Eggcellent Caeser Dressing
10min