![Freekeh Risotto with Mushrooms Freekeh Risotto with Mushrooms](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/a6358fa1-2386-459c-a614-4fdcfedba575/Derivates/cd018b6b-6cda-4bad-b4e7-c2ed3894ce83.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 9 oz freekeh, rinsed and drained
- 30 oz water, to soak
- 2 oz Parmesan cheese, cut into pieces
Mushrooms
- 1 ½ oz water
- 10 oz fresh mixed mushrooms, sliced
- 1 oz unsalted butter, cold, in one cube
- ½ oz extra virgin olive oil
- ½ oz soy sauce, to taste
Risotto
- 4 oz red onions, cut into pieces
- 1 garlic clove
- 1 ½ oz unsalted butter, divided
- 5 sprigs fresh parsley, leaves only
- 3 ½ oz dry white wine
- 12 oz vegetable stock
- ½ tsp salt, to taste
- 1 oz heavy whipping cream
- ¼ tsp ground black pepper, to taste
- 3 green onions, thinly sliced
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1301 kJ / 311 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Tłuszcz nasycony
- 8 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 721 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mushroom Risotto
30 dk
Stuffed Peppers with Herbed Quinoa
40min
Basic Parboiled White Rice
35min
Nicoise Salad
1sa 15 dk
Apple and Cranberry Farro Salad
35min
Caramelizing 7 oz Onions
40min
Baked Falafel with Jalapeño Tahini Sauce
50min
Quinoa Salad with Brazil Nut and Cilantro Pesto
55 dk
Hummus (TM5/TM6 Metric)
10min
Quick Refried Beans
20min
Basic Basmati Rice
35min
Basic Jasmine Rice
35min