Urządzenia i Akcesoria
Grasica cielęca z cebulą dymką
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz.
6 porcji
Składniki
-
1000 g grasicy cielęcej
-
250 g octu
-
750 g zimnej wody plus dodatkowa ilość do schłodzenia grasicy
-
600 g wody
-
kostki lodu do schłodzenia grasicy
-
300 g cebuli dymki ze szczypiorem, pokrojonej na 3 cm kawałki
-
2 ząbki czosnku
-
30 g oliwy z oliwek
-
1 - 2 szczypty soli plus dodatkowa ilość do smaku
-
1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
100 g białego wina
-
100 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
papryka słodka, mielona do smaku
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
25 g
Kalorie
2280 kJ /
545 kcal
Tłuszcz
45 g
Węglowodany
10 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KIEDYŚ TERAZ ZAWSZE
50 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Gotowanie na parze młodych marchewek (650-1200 g)
35 Min
Carpaccio z gruszki z serem pleśniowym i orzechami (TM5)
15 Min
Włoski brunch
1 Std. 30 Min
Warzywa gotowane na parze z parmezanowym zabajone
50 Min
Warzywa gotowane na parze (w stacji Thermomix Friend®)
35 Min
Sałatka warzywna z kurczakiem i miętowym winegretem
1 Std.
Wołowina (sous-vide, z osłoną noża miksującego) z frytkami z batatów i sosem majonezowym
1 Std. 30 Min
Zapiekanka z porem, omułkami i małżami sercówkami
2 Std. 15 Min
Ciasto z kruszonką
3 Std. 20 Min
Brokuły i ziemniaki z sosem z sera pleśniowego
30 Min
Rozdrabnianie orzechów
5 Min
Koktajl truskawkowy
5 Min