Urządzenia i Akcesoria
Grasica cielęca z cebulą dymką
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz.
6 porcji
Składniki
-
1000 g grasicy cielęcej
-
250 g octu
-
750 g zimnej wody plus dodatkowa ilość do schłodzenia grasicy
-
600 g wody
-
kostki lodu do schłodzenia grasicy
-
300 g cebuli dymki ze szczypiorem, pokrojonej na 3 cm kawałki
-
2 ząbki czosnku
-
30 g oliwy z oliwek
-
1 - 2 szczypty soli plus dodatkowa ilość do smaku
-
1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
100 g białego wina
-
100 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
papryka słodka, mielona do smaku
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
25 g
Kalorie
2280 kJ /
545 kcal
Tłuszcz
45 g
Węglowodany
10 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KIEDYŚ TERAZ ZAWSZE
50 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Gotowanie wyrobów mącznych – kopytek, klusek, gnocchi (z osłoną noża miksującego)
35 min
Piana z białek
5 min
Sałatka z gotowanych ziemniaków z miętowo-cytrynowym sosem
15 min
Bułka tarta ze świeżego pieczywa
5 min
Rozdrabnianie orzechów
5 min
Pierożki na parze z wieprzowiną
1 godz.
Mieszanka do wypieku chleba kakaowego z bakaliami
10 min
Tort z bitą śmietaną, truskawkami i malinami
2 godz. 40 min
Pasztet z gęsi z farszem grzybowym
9 godz. 45 min
Masło czosnkowe z serkiem
10 min
Ogórki kiszone - na zupę ogórkową
15 min
Kokosowa bita śmietana
5 min