Twarożek

Twarożek

5.0 12 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 4 godz. 30 min
300 g

Składniki

  • wody plus 2 łyżki do rozpuszczenia podpuszczki
    125 g
  • chlorku wapnia w proszku (patrz wskazówka)
    5 g
  • mleka tłustego (min. 3,2%), pasteryzowanego (patrz wskazówka)
    2000 g
  • podpuszczki mikrobiologicznej, wegetariańskiej (patrz wskazówka)
    10 kropli
  • mezofilnej kultury starterowej (dozowanie zgodnie ze wskazówkami zamieszczonymi na opakowaniu, patrz wskazówka)
    1 opakowanie

Wartości odżywcze na 100 g

Kalorie 446.3 kcal / 1874.4 kJ
Białko 22.7 g
Tłuszcz 22.7 g
Węglowodany 40 g
Błonnik 0 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...