Twarożek

Twarożek

5.0 12 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 4 godz. 30 min
300 g

Składniki

  • 125 g wody plus 2 łyżki do rozpuszczenia podpuszczki
  • 5 g chlorku wapnia w proszku (patrz wskazówka)
  • 2000 g mleka tłustego (min. 3,2%), pasteryzowanego (patrz wskazówka)
  • 10 kropli podpuszczki mikrobiologicznej, wegetariańskiej (patrz wskazówka)
  • 1 opakowanie mezofilnej kultury starterowej (dozowanie zgodnie ze wskazówkami zamieszczonymi na opakowaniu, patrz wskazówka)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 100 g

Białko 22.7 g
Kalorie 1874.4 kJ / 446.3 kcal
Tłuszcz 22.7 g
Błonnik 0 g
Węglowodany 40 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...