
Urządzenia i Akcesoria
Twarożek
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 4 godz. 30 min
300 g
Składniki
-
wody plus 2 łyżki do rozpuszczenia podpuszczki125 g
-
chlorku wapnia w proszku (patrz wskazówka)5 g
-
mleka tłustego (min. 3,2%), pasteryzowanego (patrz wskazówka)2000 g
-
podpuszczki mikrobiologicznej, wegetariańskiej (patrz wskazówka)10 kropli
-
mezofilnej kultury starterowej (dozowanie zgodnie ze wskazówkami zamieszczonymi na opakowaniu, patrz wskazówka)1 opakowanie
Wartości odżywcze na 100 g
Kalorie
446.3 kcal /
1874.4 kJ
Białko
22.7 g
Tłuszcz
22.7 g
Węglowodany
40 g
Błonnik
0 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DOMOWE SERY
10 Przepisów
Polska
Polska