
Urządzenia i Akcesoria
Twarożek
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 4 godz. 30 min
300 g
Składniki
-
125 g wody plus 2 łyżki do rozpuszczenia podpuszczki
-
5 g chlorku wapnia w proszku (patrz wskazówka)
-
2000 g mleka tłustego (min. 3,2%), pasteryzowanego (patrz wskazówka)
-
10 kropli podpuszczki mikrobiologicznej, wegetariańskiej (patrz wskazówka)
-
1 opakowanie mezofilnej kultury starterowej (dozowanie zgodnie ze wskazówkami zamieszczonymi na opakowaniu, patrz wskazówka)
Wartości odżywcze na 100 g
Kalorie
446.3 kcal /
1874.4 kJ
Białko
22.7 g
Tłuszcz
22.7 g
Węglowodany
40 g
Błonnik
0 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DOMOWE SERY
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Pasta jajeczna z makrelą i chrzanem
1 godz.
Pasta jajeczna
5 min
Sos tatarski
5 min
Twaróg śmietankowy
3 godz.
Meksykański twarożek wiejski
1 godz. 20 min
Pasta rybna z suszonymi pomidorami
20 min
Ogórki kiszone - na zupę ogórkową
15 min
Wiosenny twarożek z tofu
10 min
Pasta z makreli wędzonej
20 min
Twarożek kanapkowy
5 min
Koktajl truskawkowo-bananowy z miętą
5 min
Wiosenny twarożek
5 min