Wersje kompatybilne
Berenjenas crujientes con salsa de tomate (Hestan Cue™)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 berenjena (300-400 g)
- 180 g de aceite de oliva
- 40 g de harina de trigo
- 120 g de panko
- 1 cda de ajo en polvo
- 1 cda de cebolla en polvo
- 2 cditas de pimentón dulce
- 1 cdita de sal
- 1 diente de ajo, pelado
- 2 huevo
- 1 cdita de hojuelas de chile seco
- 800 g de jitomate triturado
- 1 cdita de azúcar
- 6 hojas de albahaca, picada
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 2722 kJ / 651 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 51 g
- Tłuszcz nasycony
- 8 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 926 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bowl arcoíris
1óra 15p
Boloñesa de lentejas
35p
Tortitas de coliflor con aderezo de yogur
40 min
Empanadas de lentejas y zanahoria con salsa schug
20p
Estofado picoso de berenjena
30 min.
Pudín de chícharos con zanahoria
1óra 25p
Boloñesa de avellanas
35p
Lasaña sin hornear de calabaza y col
40 min
Berenjena vegana al curry de Massaman
50min
Alcachofas y carne en salsa de tamarindo
1h
Quiche vegetariana con espinacas y pimiento rojo
1h
Ensalada de trigo bulgur, frijoles y atún TM6
45 min