Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 carciofi
- 60 g di succo di limone, spremuto fresco
- 1 spicchio di aglio
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 110 g di acqua
- 10 foglioline di menta fresca, lavate
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 471.7 kJ / 112.7 kcal
- Białko
- 45.2 g
- Węglowodany
- 5.5 g
- Tłuszcz
- 7.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.2 g
- Błonnik
- 10.9 g
Alternatywne przepisy
Contorno di radicchio, uvetta e pinoli
15 Min
Carciofi trifolati
30 min
Contorno di melanzane
25min
Filetti di merluzzo con contorno di cavolo nero
1 godz.
Contorno di agretti
40min
Carciofi ripieni
50 min
Contorno di cavolo nero
20min
Carciofi alla maremmana
40min
Contorno di friggitelli
30 min
Cicorie stufate
35min
Cime di rapa stufate
55 min
Carciofi stufati
30 min