Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 900 g de agua
- 100 g de trigo sarraceno
- 30 g de hojuelas de avena
- 50 g de mezcla de semillas (p. ej. pepitas, linaza, ajonjolí o girasol)
- 50 g de queso parmesano, en trozos
- 100 g de calabacita, en trozos (2-3 cm)
- 50 g de cebolla blanca, en cuartos
- 70 g de zanahoria, en trozos (2 cm)
- 1 diente de ajo, pelado
- 3 hojas de albahaca frescas, sólo las hojas
- 2 ramitas de perejil fresco, sólo las hojas
- 1 - 2 pizcas de sal
- ½ cdita de paprika (opcjonalnie)
- 50 g de pan molido
- 3 - 4 cdas de aceite de girasol
- Wartości odżywcze
- na 4 porciones
- Kalorie
- 6819.9 kJ / 1630 kcal
- Białko
- 54 g
- Węglowodany
- 157 g
- Tłuszcz
- 94 g
- Tłuszcz nasycony
- 19 g
- Błonnik
- 25 g
- Sód
- 1369 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tortitas de ejotes con salsa de chiles rojos
40 min
Sopa de garbanzos con nopales
50 min
Tostadas veganas
25 min
Empanadas de lentejas y zanahoria con salsa schug
20 min
Lasaña de calabacita y jitomate
4h 10min
Empanadas veganas de espirulina
40 min
Pay vegano de calabaza y verduras
1 godz. 20 min
Vegetales con tofu
45 min
Entomatadas de tempeh
1h 5min
Enmoladas rellenas de plátano macho
30 min
Rebanadas de portobello con chimichurri de aguacate
30 min
Enchiladas poblanas veganas
40 min