Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de pimiento verde, sin tallo ni semillas
- 50 g de ajo, pelado
- 20 g de jengibre, fresco, pelado y en trozos
- 2 chiles serranos, sin tallo
-
10
g de té limón, fresco, solamente el tallo
lub 1 ½ cdita de ralladura de limón verde - 20 g de hojas de cilantro, frescas
- 1 ½ cdas de semillas de cilantro
- 2 cditas de sal fina
- 1 cdita de pimienta negra molida
- ½ cdita de cúrcuma, en polvo
- Wartości odżywcze
- na 8 porciones
- Kalorie
- 3968 kJ / 944 kcal
- Białko
- 152 g
- Węglowodany
- 48 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 16 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pollo tika masala
6h 40 min
Tortitas de pescado estilo tai
45 min
Berenjena vegana al curry de Massaman
50min
Curry con verduras
1h 10min
Curry de pescado (Fish ambul thiyal)
1u.
Curry de lentejas (dahl)
30min
Pollo tandoor
6 Std. 45 Min
Curry tailandés
40min
Sopa de pollo asiática
45 min
Pad thai
40min
Pescado marinado con salsa chermoula y ensalada de couscous
1u. 20min
Curry de pescado con arroz basmati y bollos de yogur al vapor
50min