Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 tbsp olive oil
- 3 tsp ground caraway
- 3 tsp ground cinnamon
- 750 g chicken meat, skinless and boneless, cut into pieces (5 cm)
- 1250 g water
- 2 tsp salt
- 1 tsp pepper, freshly ground
- 70 g butter
- 250 g dried chickpeas, soaked (for at least 12 hours) and drained
- 300 g pearl onions
- 1000 g frozen moghrabieh couscous (pearl couscous), defrosted
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2234 kJ / 534 kcal
- Białko
- 42.5 g
- Węglowodany
- 47.6 g
- Tłuszcz
- 19.3 g
Alternatywne przepisy
Sweet cheese rolls (halawet el jebn)
2 Std. 45 Min
Milk pudding (mouhallabieh)
15min
Spiced rice pudding (meghli)
50min
Lentil puree (moujadarra)
1h 25min
Fish tagine with tahini
1h 15min
Middle eastern stuffed chicken
2h 25min
Chicken with yoghurt tahini sauce (fattet d'jaj)
1h 25min
Raw kibbeh
15min
Baked kibbeh (kibbeh bil sanieh)
1 Std. 35 Min
Chicken with rice
1h
Beans with beef in tomato sauce (fasouliah)
13 godz. 30 min
Shish barak (Meat dumplings in yoghurt sauce)
1h 30 min