Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de poivron, coupé en quatre
- 60 g d'oignon, coupé en deux
- 1 gousse d'ail
- 10 g d'huile d'olive
- 250 g de riz spécial risotto, type arborio ou carnaroli
- 500 g de lait de coco
- 250 g de vin blanc
- 150 g d'eau
- 5 g de curry en poudre
- 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 965 kJ / 231 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto parfumé aux herbes
30min
Risotto au potiron
35min
Façon thaïe
25min
Risotto aux épinards et crème au safran
40min
Risotto exotique
30min
Risotto aux cèpes
30min
Risotto au lait de coco
30min
Curry de noix de cajou
1h 15min
Risotto au vin rouge
45min
Risotto de potiron au lait de coco
40min
Risotto aux petits pois, sauge et mozzarella
35min
Risotto à la tomate et au parmesan WW (ex- Weight Watchers®)
30min