Torta colomba alla ricotta
TM5 TM6

Torta colomba alla ricotta

4.6 (5 ocen)

Składniki

  • 1 limone, preferibilmente biologico
  • 50 g di mandorle pelate + q.b. per decorare
  • 200 g di zucchero di canna + q.b. per decorare
  • 3 uova
  • 300 g di ricotta di pecora, ben scolata dal siero
  • 300 g di farina tipo 00
  • 30 g di liquore all'arancia
  • 16 g di lievito in polvere per dolci
  • 50 g di scorze di arancia candita

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
1084.3 kJ / 259.2 kcal
Białko
7.8 g
Węglowodany
42.9 g
Tłuszcz
6.9 g
Tłuszcz nasycony
2.5 g
Błonnik
1.4 g
Sód
40.2 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy