Wersje kompatybilne
Fritata ao vapor com queijo de cabra e cebola roxa caramelizada
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g cebola roxa cortada em fatias (7-8 mm aprox.)
- 40 g mel
- 10 g vinagre de vinho tinto
- 1 ½ c. chá de sal
- 6 ovos
- 150 g queijo de cabra fresco cremoso
- ½ c. chá de pimenta preta
- 500 g água
- 30 g noz picada
- 30 g mistura de germinados
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1249.8 kJ / 298.8 kcal
- Białko
- 17.3 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Tłuszcz nasycony
- 8 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 0.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Omelete de espinafres e presunto
30min
Salada de pepino e aneto com molho de natas azedas - TM6
10min
Salada de brócolos, maçã e carne
25min
Sopa fria de manga e coco
10min
Frango com gengibre, arroz e molho de amendoim
1h
Salada morna de pera com queijo e bacon
25min
Ketchup de banana madura
40min
Sopa de couve-flor, penne com chouriço e pepperonata
35min
Ganso de vitela em slow cooking com cogumelos
5h 20min
Entrecosto em slow cooking com molho barbecue
4 godz. 25 min
Cogumelos Portobello fatiados com chimichurri de abacate
30min
Fajitas de sobras de frango
1h 20 min