Urządzenia i Akcesoria
Tomato Kasoundi
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz.
1000 g
Składniki
-
garlic cloves5
-
fresh root ginger peeled, cut in round slices (2 mm)25 g
-
fresh red chillies deseeded3
-
malt vinegar100 g
-
grapeseed oil50 g
-
black mustard seeds20 g
-
ground turmeric1 tsp
-
ground cumin1 tsp
-
chilli powder1 tsp
-
passata720 g
-
fine sea salt10 g
-
brown sugar100 g
-
lime finely grated zest only1
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1000 g
Sód
4211 mg
Białko
23 g
Kalorie
5675.6 kJ /
1356.5 kcal
Tłuszcz
60.6 g
Błonnik
22.7 g
Tłuszcz nasycony
5.4 g
Węglowodany
201.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Dukkah
25 min
Thai Sweet Chilli Sauce
15 min
Piccalilli
12 godz. 35 min
Thai Green Curry Paste
15 min
Brinjal Pickle (Aubergine Pickle)
30 min
Oatcakes
1 godz.
Curry Powder Mix
15 min
Curry powder
10 min
Polenta Mandarin and Almond Cake
2 godz. 35 min
Vegetable filled pastries (Lukhmi)
1 godz. 10 min
Goan fish and tamarind curry with coconut rice
1 godz. 15 min
Sumac and Tahini Houmous
10 min