Urządzenia i Akcesoria
Tomato Kasoundi
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz.
1000 g
Składniki
-
garlic cloves5
-
fresh root ginger peeled, cut in round slices (2 mm)25 g
-
fresh red chillies deseeded3
-
malt vinegar100 g
-
grapeseed oil50 g
-
black mustard seeds20 g
-
ground turmeric1 tsp
-
ground cumin1 tsp
-
chilli powder1 tsp
-
passata720 g
-
fine sea salt10 g
-
brown sugar100 g
-
lime finely grated zest only1
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1000 g
Sód
4211 mg
Białko
23 g
Kalorie
5675.6 kJ /
1356.5 kcal
Tłuszcz
60.6 g
Błonnik
22.7 g
Tłuszcz nasycony
5.4 g
Węglowodany
201.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Piccalilli
12 godz. 35 min
Tomato and Chilli Jam
1 godz. 15 min
Boston Baked Beans
20 min
Thai Green Curry Paste
15 min
Vegan Aioli Sauce
10 min
Kumara fritters with sour cream and chilli sauce
25 min
Slow-cooked Pineapple in Chilli Syrup with Toasted Coconut Streusel
3 godz. 40 min
Houmous
13 godz. 30 min
Chaat masala
10 min
Spiced tomato chutney
30 min
Coriander chilli chutney
5 min
Spiced nut clusters
35 min