![Tomato Kasoundi Tomato Kasoundi](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/212988b1-fb6a-4865-9cbd-b5071d8e3b37/Derivates/a25a1ad7-25e5-48da-82c7-c04edc5cf4ba.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 garlic cloves
- 25 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 3 fresh red chillies, deseeded
- 100 g malt vinegar
- 50 g grapeseed oil
- 20 g black mustard seeds
- 1 tsp ground turmeric
- 1 tsp ground cumin
- 1 tsp chilli powder
- 720 g passata
- 10 g fine sea salt
- 100 g brown sugar
- 1 lime, finely grated zest only
- Wartości odżywcze
- na 1000 g
- Kalorie
- 5675.6 kJ / 1356.5 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 201.1 g
- Tłuszcz
- 60.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.4 g
- Błonnik
- 22.7 g
- Sód
- 4211 mg
Alternatywne przepisy
Tomato Ketchup
1h 15min
Goat's Cheese Panna Cotta with Beetroot and Port Jelly, Beetroot Gel and Beetroot Pickles
15 Std. 15 Min
Tartare Sauce
10 Min
Piccalilli
12h 35min
Chilli and apple jelly
4 godz. 15 min
Spiced tomato chutney
30min
Lychee Panna Cotta with Rosewater Syrup
4 Std. 30 Min
Tomato and Chilli Jam
1h 15min
Courgette & Ginger Marmalade
40min
Quince paste
4h 10min
Plain Yoghurt
14 godz.
Brinjal Pickle (Aubergine Pickle)
30min